Žensko zdravlje: Pogled ispod površine – nedostatak željeza

Žensko zdravlje: Pogled ispod površine – nedostatak željeza

Približava nam se dan posvećen ženama, stoga se želimo osvrnuti na temu koja često ostaje nedovoljno istraženom, te želimo istaknuti koliko je za svaku ženu važno upravo njezino zdravlje. Dok se svi radujemo prilikama slaviti snagu, ljepotu i doprinos svake žene, važno je podsjetiti se da prava snaga dolazi iznutra – iz zdravog tijela i uma.

Jedan od najčešćih problema s kojima se suočavaju mnoge žene, a često ostaje neprimijećen, jest nedostatak željeza. Iako se čini kao zanemariv problem, nedostatak ovog važnog minerala može imati značajne posljedice po zdravlje.

Željezo igra ključnu ulogu u održavanju energije, koncentracije i općeg osjećaja blagostanja. Mnoge žene, osobito u razdobljima života kao što su trudnoća, menstruacija ili menopauza, suočavaju se s nedostatkom željeza. Simptomi poput umora, blijede kože, slabe koncentracije i općeg osjećaja iscrpljenosti često se pripisuju stresu ili gustom rasporedu na poslu, ali u stvarnosti mogu biti jasni znakovi nedostatka željeza.

Kako se boriti protiv nedostatka ovog važnog minerala? 

Jedno od rješenja koje se ističe je dodatak prehrani poput Floradixa. Floradix je formuliran s pažljivo odabranim biljnim ekstraktima,  tonik sa željezom, vitaminom C, vitaminima B skupine, što ga čini idealnim izborom za podizanje razine željeza u tijelu na prirodan način. Njegova jedinstvena formula, koja je pritom lagana za probavu, čini ga prikladnim za sve dobne skupine, posebno za žene – uključujući trudnice i dojilje, te djecu, mlade, ali i za starije.

Bez obzira na to koliko je željezo važno, želimo naglasiti da zdravlje nije samo o jednom mineralu. Važno je osigurati uravnoteženu prehranu koja obuhvaća raznovrsnu hranu bogatu željezom poput lisnatog povrća, orašastih plodova i sjemenki te mesa. Osim toga, važno je paziti na unos vitamina C, koji pomaže u boljoj apsorpciji željeza.

Kako bismo obilježili dan posvećen ženama i podržali njihovo zdravlje, u ljekarni Perak imamo posebnu ponudu. Kroz naš asortiman proizvoda ističemo i paket Floradix tonika i C1000 Complex, dodatak prehrani koji osigurava esencijalni vitamin C, ključan za imunološki sustav i potporu u apsorpciji željeza. Ova kombinacija Floradixa i C1000 Complexa može biti korak prema boljem zdravlju. Za one koji više vole klasičan oblik, dostupne su i Floradix tablete, posebno praktičan novi oblik na tržištu, a dodatno su obogaćene folnom kiselinom koja je posebno važna za korištenje tijekom trudnoće jer doprinosi normalnom stvaranju krvi i ima ulogu u procesu dijeljenja stanica. Folna kiselina nije stabilna u tekućim formama zbog čega je sadržana u tableta, ali ne i u toniku.

Obilježimo zajedno ovaj dan posvećen ženama slaveći ga cijeloga mjeseca! Pozivamo vas da se brinete o svom zdravlju iznutra. Ne zaboravite, prava ljepota dolazi iz zdravog tijela i uma. 
Posjetite naš webshop i osigurajte si proizvode potrebne za očuvanje zdravlja, a za još korisnih savjeta pratite i dalje naše blogove.

Podijeli


×

Prijavi se na naš Newsletter!

Najnovije informacije, savjeti i obavijesti za trenutne akcije i pogodnosti