Dostava i troškovi

Rokovi slanja

Usprkos tome što rokovi slanja prema uvjetima kupnje iznose 5 radnih dana, gotovo sve narudžbe zaprimljene/uplaćene radnim danom do 15 sati obrađujemo isti dan kako bi u većini slučajeva naručena roba isti dan bila predana dostavnoj službi. Narudžbe nakon 16 sati radnim danom (osim petkom) predajemo sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 16 sati predaju ponedjeljkom. Ponedjeljkom obrađujemo i narudžbe pristigle tijekom subote i nedjelje.

U praksi ovo znači da u 95% slučajeva paketi stižu u roku jednog do tri radnog dana. 

Nakon što robu predamo dostavnoj službi, na vašu email adresu poslat ćemo vam broj pošiljke kako biste mogli provjeriti njezin status na adresi dostavne službe.

Primatelj od dostavne službe dobiva e-mail sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Prvi  e-mail kupac dobiva u trenutku kada pripremimo paket, a drugi na sam dan dostave. Drugi e-mail dobiva na dan dostave.

Nažalost, nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe. Uobičajeni rok isporuke od trenutka predaje paketa dostavnoj službi je 24 do 48 sati za veća mjesta.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Što ako nisam na adresi dostave?

Ukoliko kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, dostavna služba će pokušati dostavu idući radni dan.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća nama.

Što ako odbijem preuzimanje paketa?

U slučaju odbijanja preuzimanja uredno poslane narudžbe, možemo Vas teretiti za troškove odlazne i povratne dostave, te trajno onemogućiti korištenje našeg web shopa ili nekih njegovih opcija.

Hoće li me dostavljač nazvati?

Možete izabrati dostavu sa uključenom uslugom poziva 1 sat prije dostave. Ta usluga košta 3,00 kn i naplaćuje se neovisno o visini narudžbe.

Svaki kupac, ukoliko je ostavio ispravan e-mail, također dobiva e-mail sa podacima o pošiljci i okvirnom vremenu isporuke, a na sam dan dostave i kontakt broj dostavljača koji je zadužio konkretnu pošiljku.

Mogu li naručiti dostavu u točno određeno vrijeme?

U standardnu uslugu dostave ne ulazi dostava u točno određeno vrijeme, koja se dodatno naplaćuje prema cjeniku pojedine dostavne službe (ukoliko je uopće moguća).

Dostavna služba ne vrši dostavu u Vaše mjesto?

U slučaju da za pojedino mjesto (unutar RH) nije moguća isporuka dostavnom službom, dostava će biti izvršena putem pošte, u dogovoru s kupcem. Kod otkupnih pošiljki (plaćanje pouzećem) pošta od primatelja dodatno naplaćuje naknadu za transfer gotovine, o čemu će kupac biti pismeno obaviješten.

Dostava se ne vrši subotom, nedjeljom i blagdanom!